Pages

maanantai 20. elokuuta 2012

Päätöksen vahvistamista

Sitä voi kysyä itseltään, mitä on tehtävissä että oman talouden velkaantuminen ei muistuttaisi Suomen velkataakan kehitystä, eli jatkuvaa kasvua.
On itsestäänselvä asia, että oman kulutuskäyttäytymisen puitteissa on tapahduttava muutos, tai pikemmin monia pieniä muutoksia.

Lisätuloja tärkeämpää on menojen pienentäminen. Tätä on pohdittu ja mietitty ja osoitettu toteen niin puhelinoperaattorin vaihtamisen, internetin nopeuden laskun ja sähkön kilpailuttamisenkin muodossa. Vedenkulutusta on tarkkailtu ja litrojen läträystä onnistuneesti alennettu. Auto on vaihdettu edullisempaan ja vakuutukset ovat alinta ja edullisinta kastia.

Toistaiseksi jokaisen onnistuneen isomman lainojen lyhennyksen on romuttanut joku odottamaton yllätys. Sellainen, jota ei uskoisi tai toivoisi omalle kohdalle, mutta joka kuitenkin tapahtuu. Ja taas ovat luottojen limiitit paukkuneet.
Toki välillä on omassa turhautuneisuudessaan tullut harrastettua petollista hälläväliä-asennetta, jolloin tilin näyttäessä +200€ ostetaan kuitenkin 200€ maksava asia, "samaan konkurssiin se kuitenkin menee". Tällaista ei hetkeen ole tapahtunut mutta valehtelisin jos kieltäisin ettei näin olisi koskaan ollut.

Minkäänlaista puskuria tai vararahastoa en ole pystynyt keräämään, koska tuo "puskuri" on ollut vasta takaisin maksettua kulutusluottoa.

Nyt en halua sitä enää.
Moni työssäkäyvä suomalainen miettii omassa pienessä pääkopassaan, miten rahansa saa riittämään seuraavaan tilipäivään. Siitä voi ottaa valtavasti stressiä, mutta sen voi onnistua sisällyttämään osaksi kuukausittaista rutiiniaan ja vakikäytäntöään. Tämä on huono asia, sillä siinä antaa itselleen luvan olla velkainen ja antaa itsensä pysyä siinä asemassa. Ei näin.

En uskalla edes toivoa, kuinka paljon tai vähän loppuvuoden aikana pystyn oikeasti lyhentämään velkataakkaani. Tai, no sen verran uskallan toivoa, että summa on edes pienempi kuin mitä se tällä hetkellä on. Melko staattisissa lukemissa ollaan pysytty viimeiset kuukaudet, koska kaikki lyhennykset on aina otettu takaisin käyttöön.

Tässä ei ole mitään järkeä.
Haluan velattomaksi ja taas tätä kirjoittaessani tuo päätös vahvistuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Bottispämmäyksen vuoksi muutin asetuksia niin että vähän täytyy nähdä vaivaa kommentoidakseen.

Lue myös:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...