Pages

torstai 25. heinäkuuta 2013

Näkökulmia lisätyöstä 2

Kirjoitin toukokuussa aiheesta Näkökulmia lisätyöstä - lisätyö ja minä.

Tuo aiempi kirjoitus tavallaan loppui ennen kuin ehti alkaakaan, ainakin omasta mielestäni.

Mietin että haluanko avata tarkemmin sitä mitä teen ansaitakseni lisää rahaa vai en. Tulin lopputulokseen että avaan hieman.

Lisäansaintakeinoni peruspilarin ovat pitkän aikaa perustaneet kaksi toisistaan eriävää keinoa; keikkatyö ja tavaran myynti.

Keikkatyöt ovat, kuten olen aiemmin kirjoittanut, pitkälti aivan eri aloilta kuin mihin olen kouluttautunut. Eri paikkoja on kertynyt vuosien varrella, kun olen tarkastellut työkkärin sivuja tai muuten saanut "loistoidean". Olen siis itse aktiivisesti ehdottanut projekteja, mm. opetustyötä, eri tahoille. Minulla on tiettyjä vahvuusalueita joita pystyn hyödyntämään ja joista pystyn hyötymään, ihan kuten jokaisella on.

Huuto.net ja kirpputorimyynti on ollut vuosikausia tuttu ja turvallinen lisälanttien metsästyskeino. Tuo villitys tulee ja menee omia aikojaan. Tällä hetkellä on "tavaran kerryttämisvaihde" päällä, jota väistämättä seuraa aktiivinen myynnin aika. Iltaisin kun on talossa rauhallista, on helppo ja mukava puuhata myynti-ilmoitusten parissa, ottaa yhteyttä ostajiin ja paketoida ostettuja tuotteita.

Viime aikoina, sanotaanko noin puolentoista vuoden ajan, olen lisäksi saanut käyntiin sellaisia ansaintakeinoja jotka eivät vaadi hirvittävän paljoa aktiivista työntekoa. Sen sijaan niistä voi saada lisäpennosia mukavastikin.
Erilaisten blogien kautta saan hieman lisätuloa. Ne vaihtelevat hurjasti eikä sieltä mitään takuuvarmaa koskaan tule, mutta ainakin nettimaksut tulevat kuitatuksi. Toisinaan tulee hyvä kuukausi, ja saan joitain kymmeniä  euroja, joskus jopa enemmän. Blogeja pidän joka tapauksessa, useita eri aiheista, ja jos niistä vaivanpalkaksi vähän euroja tippuu niin se on kiva se.

Tällä hetkellä olen koukussa muutamaan erilaiseen referraaliohjelmaan, joista on alkanut näkyä hyviä tuloksia. Kahteen ei tarvitse käyttää omaa rahaa yhtään, siinä voi ainoastaan tienata. Yhdessä vaaditaan pieni alkupanostus tuotteen ostamisen muodossa ja sen jälkeen, jos hyvin käy, lähtee kassavirta kotiinpäin. Näitä tämäntyyppisiä ohjelmiahan on tosi paljon, mutta vaikka kuinka päin olen miettinyt näitä mihin kuulun, en löydä niistä huonoja puolia tai verkostomarkkinoinnin pahaa makua. Näistä on tässä kuussa tulossa noin viisikymppiä, ja se on kaikki täysin ylimääräistä rahaa jonka saan käyttää velkojen maksuun.
En viitsi alkaa mainostelemaan noita ohjelmia, kerron toki yksityisesti jos joku on kiinnostunut. Tuon yhteydenottolomakkeen kautta tuo onnistuu parhaiten.

Koska tämä blogi on hyvin rahakeskeinen, minusta saa varmasti sellaisen kuvan että elämäni pyörii rahan ympärillä. En voi väittää ettenkö olisi perso rahalle, mutta minulla on kuitenkin selkeä tavoite ja syy saada rahaa mahdollisimman paljon ja mahdollisimman nopeasti; tavoite on olla velaton. Niin kauan kuin ne velat on, teen kaikkeni että pääsen niistä eroon. Kunhan puhtia riittää, menen tuo tavoite mielessäni eteenpäin täysillä. Sitten kun näitä täysin tarpeettomia velkoja ei enää ole, hellitän ja pysähdyn juuri niin hitaalle liekille kuin haluan. Ja se liekki on aika pieni. Unelmaelämäni on suoraan kuin parhaissa downshifting-, hidas elämä-, slow home / homing- tai irti oravanpyörästä -blogeissa. En nimittäin oikein tunne itseäni kotoisaksi kaupunkihälinässä ja nykyelämän absurdeissa vaatimuksissa ja standardeissa, en ole koskaan tuntenut. Tällä hetkellä toimin kuitenkin osittain omien periaatteideni vastaisesti, mutta vain päästäkseni yli tuota rauhallisempaa eloa hidastavista tekijöistä.

Tänään minun ei tarvinnut mitään erityistä lisätyötä tehdä sillä istuin suuren osan päivästä terassilla auringossa ja vain olin. Ihan hyvä vaihtokauppa.

Paitsi että varasin kesälomamatkan. Siitä kirjoitan kuitenkin huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Bottispämmäyksen vuoksi muutin asetuksia niin että vähän täytyy nähdä vaivaa kommentoidakseen.

Lue myös:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...