Pages

maanantai 27. helmikuuta 2017

Mielipidekyselyt ja markkinatutkimukset

Tässä tulee sitä aiemmassa postauksessa mainitsemaani pikkupiiperrystä. Mielipidepaneelit, kyselyt, asiakastutkimukset, millä nimityksillä niitä nyt kutsuisikaan.
Olen kuulunut pitkään eri paneeleihin. Joihinkin jo vuosia, joihinkin puolisen vuotta-vuoden. Olen saattanut itseni tilanteeseen jossa sähköpostini on välillä ylitsevuotava erilaisista kyselykutsuista. Varmasti monelle tuttua juttua. Reaktio ja sitä seuraava toiminta noihin sähköposteihin vaihtelevat täydellisestä huomiotta jättämisestä maaniseen kyselyihin vastaamiseen. Noilla on kiva täyttää sellaisia hetkiä kun notkuu koneella ilman mitään järkevää tekemistä. Nopeat sähköpostin selaamiset usein johtavat siihen että kyselykutsut tulee avattua mutta ne jäävät sitten muiden postien jalkoihin.

Kirjauduin tänään Paypalin tilille siirtääkseni sinne tulleet rahavarat normitilille lainojen poismaksamista varten.  Sinne kertyneet varat olivat kaikki tulleet mielipidekyselyistä. Yksittäisistä puroista... jne., tässäkin blogissa monesti todettu keino jolla kohdistetaan useasta lähteestä tulevat, näennäisesti pienet ja vaatimattomat voimavarat yhdeksi suuremmaksi kokonaisuudeksi.

Yrityksestä sekä kyselyiden demografisista tarpeista riippuen kyselyitä tulee yhdestä paikasta mitä tahansa yhdestä per päivä yhteen per kuukausi. Kokonaisuutena minulle tulee päivässä kolmesta jopa viiteentoista kyselykutsua. Osa kyselyistä on ohi kahdessa minuutissa, osassa kestää jopa parikymmentä minuuttia. Tyypillinen korvaus per kysely on 50-80 sentin huiteilla. Variaatiota on toki paljon, 0,20-2,50€ välillä ne kuitenkin ovat. Yli kolmen euron nettikyselyitä ei juurikaan ole, ja jos ovat niin ne ovat pitkiä ja piinallisia täyttää.

Kyselyt sopivat ihmiselle joka pystyy ajattelemaan siten että sen sijaan että notkuisivat tietokoneella tai puhelimella muuten vaan, he voivat käyttää saman ajan ja hyötyä siitä. Jos päivässä vastaa yhteen kyselyyn saaden siitä 0,70€ on se vuositasolla 255,50€. Päivässä vastatut 1,80€ arvoiset kyselyt tekevät vuodessa jo 657€ hyödyn. Maltillisempi, keskimäärin 0,30€ päiväarvoinen kyselytuotto on vuodessa 109,50€ suuruinen potti.
Minusta ehdottomasti kivan kuuloisia lukuja. Ei voi muuta väittää. Tähän kohtaan voisi kaivaa jostain esiin tutkimuksen siitä kuinka paljon ”tyhjäkäyntiaikaa” tavan kansalainen käyttää päätelaitteiden äärellä. Tuon tutkimuksen mielelläni virtuaalisesti ojennan niille jotka pitävät tällaista ajanhukkana. Tyhjäkäyntiaika päätteellä vs. pienimuotoinen mutta tuottava aika päätteellä. Itse osaan näistä kahdesta vaihtoehdosta valita itselleni sopivamman :)

Kyselyistä saatavat palkkiot ovat yleensä joko pisteitä tai rahaa joilla voi ostaa esimerkiksi lahjakortteja. Yleensä tarjolla on myös mahdollisuus Paypal-siirtoon. Siirtominiminä toimii yleensä 5€ tai 10€ raja. Tämä tarkoittaa sitä että on kerättävä siirtorajaan oikeuttava määrä pisteitä/rahaa ennenkö sen saa itselleen.


Mielipidemaailma. Täältä tulee tosi paljon sähköpostia. Kutsu tutkimukseen on tietyn määrän pisteitä arvoinen, ja pisteitä tarpeeksi kerättyään niitä voi lunastaa joko käteiseksi Paypaliin tai eriarvoisiksi lahjakorteiksi useisiin liikkeisiin. Kotiutuksen minimi on 500 pistettä joka on arvoltaan 5€.
Huomioitavaa tässä (ja monessa muussakin kyselykutsussa) on se että vaikka saat kutsun, sinulle todetaan hyvin nopeasti että et sovellukaan kyselyn kohderyhmään.

Saldo Mielipidemaailmassa näyttää 100 pistettä. Täältä olen noita viidensadan pisteen kotiutuksia muutaman saanut.

Toluna
Tolunaan  liityin verrattain myöhään sillä alkuperäinen rekisteröitymiseni oli jotenkin mennyt mönkään vuosia sitten ja vedin palkokasveja nekkuun kun yrityksestä huolimatta en saanut käyttäjätiliäni aktivoitua. Kun sitten aktivoiduin muidenkin kyselymestojen suhteen niin kokeilin tätä uudelleen. Tolunalla on hyvä puoli se että heillä on tarjolla niitä pidempiä kyselyitä joista myös palkitaan paremmin. Käyttäjäyhteisössä on mahdollista tehdä omia kyselyitäkin mutta en ole tähän yhteisöpuoleen ollut kiinnostunut laisinkaan.
Jopa jo kolmella kyselyllä saa ensimmäisen vitosen Paypal-kotiutuksen (riippuen tietysti saako kyselyt tehtyä loppuun asti). Tuore kuva oikealla näyttää pistesaldon 17290. Siihen tulee vielä yhden täyspitkän kyselyn pisteet ja jälleen pystyn yhden paypal-kotiutuksen tekemään jahka pisteet kirjautuvat. Tämä on hyvä, tykkään. Liity tästä.


YouGov-kyselyt

Pidän tästä kyselyfirmasta paljon. Sieltä tulee ensinnäkin paljon kyselymahdollisuuksia. Useasti tietysti käy niin että en kuulu demografiseen kohderyhmään ja kysely keskeytyy, mutta koen tämän silti mukavaksi paikaksi. Palkkioksi kyselyistä kertyy pisteitä jotka saa vaihtaa joko arpoihin (firman oma arvonta, houkuttelevia tuotepalkintoja) tai lahjakorttiin. Lahjakortti on presentcard.fi -palvelun Superlahjakorttti, arvoltaan peräti 30€. Pistemäärä jolla tuon saa lunastettua on sellainen että sen keräämiseen hetki vierähtää mutta kyllä tuo palkkio on tarpeeksi mielekäs houkutin ainakin itselle. Loppuvuodesta tuollaisen lahjakortin itselle tilasin. YouGov tarjoaa panelisteilleen myös referenssiohjelman eli rekrytessään uusia ihmisiä mukaan, voi saada palkintopisteitä ja siten nopeuttaa oman pistepotin keräämistä. Jos haluat liittyä panelistiksi niin tee se heti! Liity siis mukaan tästä!



Mielipidetutkimus.com

Täältä saan itse harvemmin sellaisia kyselyitä jotka saan suorittaa loppuun asti. Palkkiot kartuttavat euromääräistä profiililompakkoa jolla saa ostaa lahjakortteja. Viime syksynä tilasin pari Hesburgerin lahjakorttia jotka sain antaa sukulaispojalle joululahjaksi. Ensi jouluna uudestaan!


Cint-paneelit
On olemassa aivan valtava määrä saman operaattorin paneeleja. Näitä cint-paneeleiksi kutsumiani kyselyitä löytyy sekä omina paneeleinaan että osana muiden firmojen toimintaa. Vaikka niiden käyttöjärestelmä ja ulkoasu ovatkin kokonaan tai lähes keskenään samanlaiset, jokaisen paneelin palkintosummat ja kotiutuskriteerit vaihtelevat. Joistakin kyselykutsuja tulee enemmän, jostain vähemmän. Yhtä kaikki, joka sentti on kotiinpäin. Cintin paneeleja on varmasti lisääkin mutta nämä olen saanut kirjattua ylös pikaisella sähköpostin selailulla. Kirjauduin samalla sitten kunkin paneelin tilille katsomaan tämän hetken saldoni. Suluissa ensin summa jonka olen kerryttänyt tai joka on kertynyt viime kotiutuksen jälkeen ja toisena lukuna paypal-kotiutuksen minimiraja. Cintin paneeleissa huomionarvoista on se että ainakin minun koneella automaattinen salasanan tallennus koskee jokaista paneelia koska oma käyttis käsittelee ne yhdeksi ja samaksi. Jos siis tallennan eri salasanan eri paneeleihin, en pääse enää automaattisilla tunnuksilla toiseen paneeliin ellei kirjautumistiedot ole samat. Aiheutti päänvaivaa ennen kun hoksasin että joudun käyttämään samoja tietoja kaikkiin.

Suomitutka (4,50€ / 5€)
Europaneeli (2,50€ / 10€)
WebOtanta paneeli (6,20€ / 10€)
Nordic panel (2,60€ / 5€)
panelisti.com (1,50€ / 10€)
Elokuvapaneeli (0€ / 5€)
Telluspanel(3,70€ / 10€)
Vaikuttajapaneeli (0,90€ / 10€)
Valitut Palat -paneeli ( 0€ / 10€)

Nielsen

Sitten on tämä lemppari Nielsen! Tästähän olen kirjoitellut monesti aiemminkin, esim. täällä. Nielsenin skanneri piippaa edelleen joka kerta kun kaupassa asioin. Homma on pitkään ollut osa arkirutiineja eikä siinä nyt niin kauaa kestä etteikö sitä jaksaisi tehdä. Nielseniltä tulee myös toisinaan mahdollisuus vastata kyselyihin joista saa viikottaisten skannauspisteiden lisäksi lisäpisteitä. Itse teen jokaisen kyselyn mitä täältä tulee sillä palkinnot houkuttelevat. Juuri hetki sitten sain 40€ lahjakortin presentcard-palveluun!


Kyselypaneeleja on muitakin mutta tässä nyt osa niistä mihin itse kuulun. Mitä niistä sitten hyötyy? Paypaliin ohjaan useimmista paikoista missä se on vaihtoehtona palkintojen kotiutuksessa. Paypalista sitten olen siirtänyt tilille ja useimmiten maksanut sillä summalla jotakin velkaa tai lainaa pois. Lahjakortit olen joko antanut lahjaksi tai sitten tehnyt niin että olen kerännyt saman firman lahjakortteja ja niillä ostanut jotakin tarpeellista kalliimpaa. Viimeisimpänä on edelleen käyttämättä olevat 90€ arvoiset Stadiumin lahjakortit. Niillä ajattelin ostaa joko talvitakin tai juoksukengät kevätkaudelle. Sopivaa talvitakkia en viimeksi käydessä löytänyt joten ehkä polkujen sulettua pääsen hyvillä mielin juoksemaan "ilmaiset" tossut jalassa!




6 kommenttia:

  1. Ohhoh! Hyviä vinkkejä, mistä oletkin nuo löytänyt. Pitäisikö urakoida itsekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Netti on ihmeitä pullollaan haha ;)
      Oikeasti taitaa olla kyse siitä että uppoudun johonkin asiaan aina sata lasissa. Kun aloin tekemään noita kyselyjä, aloin sitten todella niitä tekemään urakalla. Hauskaa ajankulua, ei toki joka päivä jaksa mutta kyllä nuo palkinnot houkuttaa toimimaan Youtuben katsomisen sijaan.

      Poista
  2. Mä olen nyt piippailut ostoksia Nielsenille puolisen vuotta ja koen, että se on hirveä riesa. Lopetan heti, kun olen ensimmäisen palkkion lunastanut. Meillä on nelihenkinen perhe ja isommat ostokset tehdään kerran viikossa. Piippailussa menee ylimääräinen 20min ja se on pitkä aika nälkäisten ja väsyneiden lasten kanssa. Jos asuisin yksin, voisin jatkaa. Pisteetkin keräytyisivät samalla tavalla. Mutta kiva, että sopii sulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse koen riesana ainoastaan jos yhdellä kauppareissulla ostaa paljon vihanneksia, kasviksia ym. punnittavaa tavaraa. Niihin toki menee jonkun verran aikaa.
      Muutoin koen että hintatietoisuus on lisääntynyt, tiedän justiinsa eikä melkein mitä useimmiten ostamani tuotteet maksavat missäkin kaupassa ja niiden tietojen syöttäminen ei kauan vie. Toki juu, kahden miehen taloudessa ei hirmuisesti ostoksia tule erityisesti kun molemmat syödään yksi iso ateria päivässä koulussa. Minä en tätä piippailua ole hetkeen lopettamassa :)

      Poista
  3. Mielenkiintoista lukea näistä. Kiinnostaisi tietää ootko törmännyt paneeleihin, joiden kanssa on ollut ongelmia esim. palkintojen maksun kanssa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa olen törmännyt sellaiseen! Nyt en muista nimeä mutta se oli amerikkalainen, käyttöpaneeli suomenkielinen kuitenkin. Kyselyistä sai pisteitä joita saattoi vaihtaa shekkeihin mikä on jenkkilässä edelleen yleinen käytäntö. Kun luki tarkemmin niitä lunastusohjeita niin kävi ilmi että shekkejä ei voida lähettää Yhdysvaltojen ulkopuolelle. Eli käytännössä aivan turhaa touhua.
      Kaikista muista olen saanut sen mitä on luvattukin.
      Nettipalstoilla muutamia vuosia sitten ainakin päiviteltiin sitä että jotkut huijaavat presentcard-lahjakorttien lähettämisessä. Näissä uskoisin että on vain käynyt niin että lahjakortin lunastuskoodi on lähetetty maililla eikä perinteisellä postilla, maili on mennyt roskapostikansioon ja sitten on luultu että palkintoa ei tule.

      Lisäksi toimivia paikkoja on ainakin

      Userneeds: kyselyistä pisteitä, 8000pistettä saa vaihtaa presentcardin Superlahjakorttiin. Omat pisteet 4350 tällä hetkellä.
      Cashcrate: Jenkkiläinen sivusto joka kokoaa eri kyselyitä ja tehtäviä. Saa kerättyä rahaa, lähettävät shekin Suomeen. Tällä olen tehnyt jonkun verran rahaa, shekin vaihtokustannukset vaan ovat kovat.

      Poista

Kiitos kommentista! Bottispämmäyksen vuoksi muutin asetuksia niin että vähän täytyy nähdä vaivaa kommentoidakseen.

Lue myös:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...