Pages

sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

240€ vuosisäästö ja 120€ vuositappio minuuteissa


Kuva täältä
Nettiä tarvimme kaikki. Vuosittain yhteydet kasvavat datamäärältään ja tuntuu että parin vuoden välein vanha liittymä käy riittämättömäksi, ainakin operaattoreiden myyjien puheiden mukaan.

Joulukuussa umpeutui määräaikainen sopimukseni nettiliittymästä. Maksoin kuukausittain 20€ liittymästä sekä langattomasta reitittimestä. Liittymästä oli joku kampanjahinta tuon kahden vuoden ajan niin että laitemaksua maksoin 4€ ja nettiä 16€. Kun laite oli maksettu nousi netin hinta samalla summalla joten kuukausittainen lasku pysyi saman suuruisena.

Olen kolmen vuoden ajan nauttinut puhelinedusta. Lisätyö jossa olen nykyään varsin paljon kiinni, enemmänkin kuin vain työntekijänä (tässä taas yksi asia joka vaatisi oman kirjoituksen) on mahdollistanut puhelinedun joka jatkuu edelleen. Kun kävin tämän liittymän asioissa puhelinoperaattorin liikeessä sain kuulla mahdollisuudesta jota selvittelin sitten enemmänkin. Liittymässä on rajaton datankäyttö joskin määritellyillä nopeusrajoitteilla. Minulle kerrottiin mahdollisuudesta jossa liittymästä on mahdollista ottaa toinen sim-kortti joka käyttää liittymän dataa. Pienellä kk-maksulla saisin siis kännykän lisäksi toisen mobiilidataa käyttävän laitteen. Myyjän puheita kuunneltuani vakuutuin että minun kannattaa toimia juuri näin. Vielä kun yrityksessä neuvoteltuani vihreä valo vilkkui, otin härkää sarvista.

Suljin omissa nimissäni olevan nettiliittymän. Otin työliittymästä sisarus-simin ja otin sen käyttöön. Elämä hymyili. Olin tehnyt 240€ vuosisäästön! Paitsi että vuorokauden kuluttua en enää pystynyt käyttämään nettiä puhelimella enkä tietokoneella. Liittymään on määritelty tietty nopeus tiettyyn datankäyttömäärään asti jonka jälkeen siirtonopeus laskee merkittävästi. Kotona olen aina ollut liittyneenä kodin wifiverkkoon ja datamäärät ovat työliittymässä olleet siksi kohtuulliset. Kotona kuitenkin jauhaa oma ja lapsen laite koko ajan liikkuvaa kuvaa ja muuta ja äkkiä tultiin siihen tilanteeseen että työliittymä oli yksinkertaisesti siirtomäärältään täynnä.

Uusi reissu liikkeeseen paljasti että vaikka sisarus-simin sai yrityssopimuksesta nätisti poistettua, yksityishenkilönä en enää nettiliittymää tuolla 20€ hinnalla saanutkaan. Halvin hinta mitä tarjosivat oli 29.90€. Nopea laskelma kertoi että tein päätöksilläni vuositappiota 120€.

Myyjä toi vielä tiskiin vaihtoehdon ottaa yrityksen nimiin nettiliittymän jonka sai lähes puoleen hintaan yksityishintaisesta. Nyt selvitellään yrityksen kanssa onko mahdollista saada puhelinedun lisäksi myös nettietu vai miten on järkevintä edetä. Huonoimmassa tilanteessa joudun maksamaan netistä nyt enemmän kuin jos vain olisin tyytynyt siihen mitä minulla oli. Parhaassa tilanteessa saan verotusarvolla myös nettiedun. Kolmas vaihtoehto on ottaa nettiliittymä tämän uuden perustetun yrityksen nimiin. Päätöksiä, päätöksiä! Kunhan lopputulema ei ole kalliimpi kuin lähtötilanne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Bottispämmäyksen vuoksi muutin asetuksia niin että vähän täytyy nähdä vaivaa kommentoidakseen.

Lue myös:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...