Pages

maanantai 13. tammikuuta 2014

Päivien laskemista

Sitä taas löytää itsensä laskemasta päiviä. H-hetkeen jäljellä kolme yötä, sitten saa urakalla taas laittaa rahaa liikkeelle. Palkkapäivä koittaa!.

Kuva Linus Bohman
Keskiviikkona tulee lisätyöstä pikkupalkka mutta se saa olla ja odottaa torstaihin. Silloin tulee varsinainen palkka. Tässä ollaan viime päivät kituutettu tosi pienellä rahalla. Tänään kävin viimeiset ruokabudjetin rahat käyttämässä ja ostamassa tämän viikon ruoat. Loppukuukausi mennään samaan tapaan eli hyvin pienellä rahalla.

Päiviä on laskettu muutenkin kuin palkkaan liittyen. Kulutusvapaat päivät, kuluttamisen keskittäminen, suunnittelu ja ennakointi ovat vuoden yksi kantava teema. Kuukausitasolle suhteutettuna ostovapaita päiviä pitäisi tulla kymmenen. Kun kaksi seuraavaa päivää menen ostamatta mitään olen suunnilleen aikataulussa. Näin lyhyellä, kahden viikon ajanjaksolla on tietysti vielä hankala mitään sanoa, mutta yllättävän hankalalta tuntuu. Talviloma sotki vähän kuvioita mutta totta puhuen uskoin käyttäväni rahaa harvemmin kuin mitä olen nyt käyttänyt. Yksittäiset ja oikeastaan turhat ostokset ovat pilanneet monta muuten kulutusvapaata päivää ja laskuri näyttää tänään vasta kahta! Ryhtiliikettä heti niveliin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Bottispämmäyksen vuoksi muutin asetuksia niin että vähän täytyy nähdä vaivaa kommentoidakseen.

Lue myös:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...