Pages

keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Joulukuun haasteen purkua

Sweet money - makeaa rahaa by Eduardo
On aika tarkastella miten  joulukuun haaste sujui. Täyttyivätkö tavoitteet?
Joulukuu sisälsi tänä vuonna paljon arkipyhiä. Itsenäisyyspäivän yhteydessä oli pitkä viikonloppu, jouluviikko oli käytännössä kokonaan rauhoitettua aikaa, ja vielä uudenvuoden aatto osui keskelle viikkoa. Suurin merkitys näillä vapailla on kohdallani lisätöihin, joita ei tällaisina ajankohtina ollut mahdollista suorittaa. Myöskään kirpputori- tai huuto.net -myyntiä ei suurelta osin ollut kannattavaa tehdä koska ihmiset viettivät joulunalushysteriaa alkaen noin viikon ennen aattoa. Joulun ajan olin tosin omissa töissäni, eikä lisätöille olisi ollut mahdollisuutta sen puoleen kuin haluakaan.


1. 20 tavaraa myyntiin.
Tämä tavaran karsiminen myymällä ei kerta kaikkiaan meinaa ottaa tuulta alleen. Olen saanut laitettua yhden tavaran myyntiin. Tavaraa olen laittanut pois muuten, rikkinäistä kamaa löytyy yllättävän paljon, sellaista jolle on joskus ajatellut tulevan tarvetta, tai sellaista mitä on säilyttänyt "varaosana". Jatkan rikkinäisen ja/tai käyttökelvottoman kaman uudelleensijoittamista, joko lähetystorille tai roskikseen viemällä.
Tavaran myynnistä en taida ottaa itselleni taakkaa jatkossa, odotan rauhassa kirpparikärpäsen puremaa, tiedän että se sieltä jossain vaiheessa tulee.

2. Lisätyötä 500€ 800€ arvosta.
Lisätöitä tein lopulta joulukuun aikana 779 edestä nettona. Alkuperäinen tavoite ylittyi reippaasti, eikä korotetustakaan tavoitteesta jääty kuin hitunen. Tuo on aivan valtava summa rahaa! Yhteen työpaikkaan maksan vielä korotettua veroprosenttia, silti kertyi noin paljon. Työtä on kyllä joulukuussa tehtykin, erityisesti kuukauden ensimmäinen puolisko oli melkoista menoa, loppukuusta vietin jopa kolme peräkkäistä vapaapäivää. Olisin päässyt yli tuhannen euron tekemällä yhden pitkän yövuoron ja toisen lyhyemmän vuoron lisätyötunteina, mutta kieltäydyin kun soittivat.

3. Aiemmin tehdyn lisätyön palkan ohjaaminen muuhun kuin arkikulutukseen.
Joulukuussa sain lisätöistä palkanmaksuja 593,89€. Yhdessä paikassa palkka oli laskettu väärin ja siitä jäi vähän puuttumaan. Visaan tein ison loven, sekä osaa laitoin säästöön. Kuten joulukuun velkataulukoista näkyi, velan lyhentyminen onnistui poikkeuksellisen hyvin. Osa näistä palkoista maksettiin joulukuun viimeisenä, ja näitä ohjaan tammikuun lyhennyksiin sekä lähestyvään Helsingin reissuun.

4. 1 uusi idea 2 uutta ideaa joilla voin nopeuttaa velanmaksua vuonna 2014.
Tämä kohtahan tarkoittaa käytännössä sitä että saisin manifestoitua lisää rahaa. En usko että mitenkään dramaattisesti saan lisätulojani kasvatettua vuonna 2014, sillä aikani on rajallista enkä tosiaan aivan kaikkea vapaa-aikaani halua tai aio käyttää juoksemalla pää kolmantena jalkana rahan perässä. Lisäksi, jos en enää jaksa tai halua tehdä niitä asioita joita teen nykyään ja joista ansaitsen lisätuloja, tippuvat tulot luonnollisesti samassa suhteessa. Tämä vaikuttaa velanmaksua hidastavasti.
Asiaan on kaksi lähestymistapaa:
1. Variaatio. Varalle tai muiden pienten projektien lomaan toisia pieniä projekteja, joita voi halutessaan toteuttaa.
2. Lähteä etsimään sellaista keinoa joka toisi rahaa kotiinpäin joko hyvin vähäisellä panostuksella tai sellaisella keinolla, joka vaatii alkupanostusta mutta pyörii sitten enemmän tai vähemmän itsekseen.

Sekä ykkös- että kakkoskohtiin avautui joulukuun aikana uusia keinoja. Ykköskohtaan sain kaksi uutta kontaktia. Toisesta on sovittu jo hyvälle mallille pienen projektin toteuttamisesta ja toinen kontakti on sellainen jota voin hyödyntää ajoittain pitkin vuotta. Toinen näistä mennee rutiinilla mutta tuo projekti josta on sovittu, on aivan uudenlainen ja siitä olen kovin innoissani.
Kakkoskohta on sellainen johon keskityn aivan omassa rauhassa, ja kirjoitan siitä lisää joskus, osoittautuu se sitten toimivaksi tai ei. Tähän voi tosin mennä monta kuukautta aikaa.

Joulukuun tavoitteet siis onnistuivat ykköskohtaa lukuunottamatta oikein hyvin. Tammikuun tavoitelista tulee olemaan vaatimattomampi, julkaisen sen todennäköisesti huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Bottispämmäyksen vuoksi muutin asetuksia niin että vähän täytyy nähdä vaivaa kommentoidakseen.

Lue myös:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...