Pages

torstai 9. tammikuuta 2014

Näkemyksiä lisätyöstä 4

Lisätyö. Sana on pulpahtanut aika monta kertaa näissä teksteissäni. Lisätyössä on omat hyvät ja huonot puolensa näin niin kuin yleisesti ottaen. Blogin aktiiviset lukijat tietävät että teen oikeastaan vain sellaista lisähommaa mikä on itselle mieleistä.

Sean MacEntee
Aiemmin lisätyön tuomat ansiot olivat melko lailla välttämätön osa talouttani. Ilman niitä olisin mennyt pitkästi miinukselle. Nykyään tilanne on se että en tarvitse lisätyötä elääkseni ja maksaakseni laskuni, mutta aion ja haluan tehdä lisätyötä edelleen. En ehkä niin paljon kuin aiemmin. Tai tarkemmin sanottuna en haluaisi käyttää niin paljon aikaa ansaitakseni rahaa.

Sen mitä ylimääräistä rahaa tienaan pystyn nykyään kohdentamaan suoraan velanmaksuun ja säästämiseen. Se antaa koko kuviolle aivan uudenlaisen vivahteen.

Tällä kertaa kuitenkin haluan miettiä ainoastaan sitä hyvää puolta lisätyön tekemisessä. Ja se on tietenkin tulopuoli.
Kuinka paljon Veli tienasi lisäansioita vuonna 2013? Vähän itseäkin jännittää sillä en osaa arvioida koko vuoden tuloja tarkasti. Siispä nettipankki auki.(Laskimen naputtelua)


No niin. Kesti muuten aika kauan penkoa vuoden tiliotteet. Onneksi tuo Danskebankin uusi systeemi näyttää vihreällä värillä tilille saapuneen rahan ja punaisella sieltä lähteneen, helpotti kummasti. Mukana on kaikista työ-nimikkeen alle soveltuvista lähteistä tulleet palkat ja palkkiot. Summa ei ole aivan tarkka sillä moni palkka sisälsi km-korvauksia ja koska en palkkakuitteja lähtenyt katsomaan, vähensin palkkioista suurin piirtein todelliset kustannukset. Lisäksi laskin vuoden 2013 aikana maksetut palkat, eli käytännössä joulukuun 2012 töistä marraskuun 2013 töihin.
En laskenut muita tulonlähteitä joita en varsinaisesti lisätyöksi jaottele mutta jotka rahaa ovat kuitenkin kotiin tuoneet. Näitä ovat erilaiset kyselyt, huuto.netin myynti ja sen sellaiset. Tätäkin puolta voisin joskus avata lisää.
Viimeisen laskutoimituksen jälkeen pyöristetty summa on 5630€.

Siinä on viime vuoden lisätöiden nettoarvo. Kannatti tehdä lisätöitä.

4 kommenttia:

 1. No siinä on aika hitokseen rahaa :D Hienoa! Jos itse tienaisin noin hyvin lisätöillä niin varmaan jatkaisin niitä myös ainakin muutaman vuoden velanmaksun jälkeen, ehkä vähän rauhallisempaan tahtiin. Ajatella kun tuo raha jäisi itselle säästöön, tai edes puolet siitä.

  Mun tämänhetkinen lisätyö on ihan vaan keino pienen lisätienestin tahkoamiseen ja oikeastaan pakkokin tällä hetkellä, en usko että tekisin sitä jos ei täytyisi. Tosin voi olla että kun olen tottunut tekemään lisätyötä, tuntuisi oudolta jos vapaina viikonloppuina ei olisi työvuoroja.

  VastaaPoista
 2. On aivan totta että tekemiseen jää koukkuun kun hyöty on tuollainen. Toisaalta, se mikä toiselle on kesälomakuukausi on itselle enemmän kesälomaviikko. Se mikä toiselle on vapaa viikonloppu on itselle vapaa-aamupäivä. Vähemmän vapaa-aikaa. En kyllä pane pahakseni jos teen jotakin kehittävää ja saan siitä palkkaakin.
  On aivan totta että jos tuon saisi kokonaan säästöön olisi se kiva. Toisaalta kunhan saan velkoja vielä alaspäin niin sitä säästöä tulee muutoinkin, myös ilman lisätyötä.
  Eiköhän tämäkin tässä vuoden aikana asetu oikeisiin mittasuhteisiin, mitä teen ja miten paljon.

  VastaaPoista
 3. Hyvin olet saanut sivussa kerättyä kassaa! Tuolla summalla kukistaa jo mukavasti velkoja. Tasapainoilu vapaan ja sivutyön välillä on kyllä aika haastavaa. Vaikka en itse velkojen maksun takia sivutöitä tee, niin silti näistä on yllättävän vaikea luopua, kun on kerran vauhtiin päässyt. No, jääpähän toisaalta säästöön hieman ylimääräistä.

  VastaaPoista
 4. Tosi hieno summa! Ja tosiaan kun talous on tasapainossa, niin ei ole enää tarvetta tehdä lisätöitä ja niitä voi tehdä vain halutessa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Bottispämmäyksen vuoksi muutin asetuksia niin että vähän täytyy nähdä vaivaa kommentoidakseen.

Lue myös:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...