Veronmaksajain Keskusliiton sivuilla kerrottiin puhelinedusta seuraavaa:
Työnantajan palkansaajan kotiin kustantamasta puhelimesta muodostuvan puhelinedun raha-arvo on 20 euroa kuukaudessa. Edun arvo kattaa puheluista aiheutuneet kustannukset.
Työnantajan palkansaajalle kustantaman matkapuhelimen luontoisetuarvo on 20 euroa kuukaudessa. Edun arvo kattaa puheluista, tekstiviesteistä ja multimediaviesteistä aiheutuneet kustannukset.
Tuo nyt oikeastaan oli se mitä tiesin eli etuuden arvo on 20€ josta maksetaan verot.
Kahden puhelimen kantajaksi en todellakaan halua. Numeroni täytyy siirtää työnantajan omistukseen, mutta se laitetaan niin että se on vain yksi numero firman omistuksessa eikä se näy hauissa tai mitään. Puhelinetua tarjottiin siksi että jonkun verran joskus soitan tuon lisätyön puheluita omalla puhelimellani ja näin sen saisi kuitattua.
Kommentissa ehdotettu kahden simin puhelinkin olisi hyvä ajatus muuten, mutta en tarvitse uutta puhelinta vielä ainakaan pariin vuoteen.
Mitä jos en enää teekään joskus hommia tuohon lisätyöpaikkaan? Sitten menee numerokin vaihtoon. Se nyt ei varmaankaan suuri ongelma sekään ole. Ehkä tässä on myös vähän sellainen sitouttavakin vaikutus, pysyn hyvänä apumiehenä ja keikkatyöläisenä kun saan puhelinedunkin ja näin pois päin.
Täytyy vielä huomenna puhua asiasta ennen kuin hyväksyn lopullisesti edun.
Itse olen ainakin siirtänyt edellisessä työpaikassa oman numeroni firman nimeen ja sitten kun olen lähtenyt sieltä pois, olen pyytänyt numeroni takaisin omaan käyttöön. Se on onnistunut ilman suurempia ongelmia, mutta se on muistettava tehdä melko hyvissä ajoin, koska yrityksen yhteyshenkilön on tehtävä tämä muutospyyntö eli sinä itse et voi sitä tehdä.
VastaaPoistaEli ei ole mikään pakko vaihtaa numeroa sen jälkeen, jos ja kun työt siinä paikassa loppuvat. Puhumattakaan siitä, että puhelinetu on mahtava. Ei tarvitse ikinä ajatella puhelinlaskuja, vaan verotusarvo vähennetään palkasta eikä se ole iso raha.