Pages

sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Helmikuu blogin tekee

Mikä tekee blogista blogin? Varmaankin ainakin tiivis postaaminen. Arvatkaa mitä? Helmikuulla luvassa on entistä intensiivisempi tahti!Helmikuussa VelatOn suoltaa yhden jutun ulos joka päivä. Tekstejä on kirjoitettu etukäteen, pikkuhiljaa jo loppusyksystä lähtien. Jossain vaiheessa nimittäin huomasin että henkilökohtaiseen talouteen liittyvät ajatusprosessini lähtivät niin monille raiteille, että tuntui helpommalta jäsentää niitä kirjoittamalla raakatekstejä blogin luonnosteksteihin. Osa näistä muistiin kirjoitetuista ajatuksista on ollut melkein valmis postaus, joissain on ollut pari ranskalaista viivaa ja joistakin olen kirjoittanut vain otsikon, ainoastaan että en unohtaisi ottaa asiaa jossain vaiheessa tarkempaan käsittelyyn.

Kuukauden aikana avataan rahaan ja talouteen liittyviä asioita teemoittain. Lähtökohtana kaikissa on kuitenkin henkilökohtainen talous. Jokaista viikonpäivää kohden on yksi alateema, joista jokaista tulee neljä kappaletta. Helmikuu on siitä näppärä kalenterikuukausi että jokainen viikonpäivä esiintyy tasan yhtä monta kertaa.
Kun tämä ajatus alunperin tuli mieleeni, ajattelin ottaa sen haasteena vastaan. Koska olen oppinut nauttimaan kirjoittamisesta, haluan tehdä sitä paremmin. Voidakseen kirjoittaa paremmin, täytyy kirjoittaa paljon. Tiedostan että monesti kirjoitan nopeasti tuotoksen jonka julkaisen, ja jälki näkyy. Jälkeenpäin saa sitten korjailla typoja ja/tai asettelua. Usein en ole muuttanut mitään vaikka olen huomannut jälkikäteen kuinka typerästi kirjoitin.

En usko että kukaan lukija löytäisi itselleen jokaisesta tekstistä suurta ja mullistavaa, mutta ehkä "pieniä suuria" asioita. Jokainen lukija ei kuitenkaan ole aihepiirin blogin kirjoittaja ja siten itsestäänselvä asiakin voi toimia silmät avaavana tekijänä oman taloudenpitonsa järjestämisen aloittamiseksi.
Voit seurata tietyn teeman kirjoituksia seuraavina päivinä:

Maanantaisin esittelen Viikon Linkkivinkin. Haluan esitellä mielenkiintoisia sivuja, joista ehkä jokainen meistä voi saada uutta ajateltavaa. Olen yrittänyt saada haravoitua laajasta kentästä niitä ehkä vähän omalaatuisempia sivuja.

Tiistaisin aiheena on Sää($)täminen. Säästäminen voi monta kertaa tuntua pelkältä säätämiseltä, kun talletustilin saldo siirretään ennen palkkapäivää käyttötilille ja sitä rataa. Miksi säästää, miten säästää ja minne säästää.


Keskiviikkoisin tulee postaus aiheesta Velka ja Minä. Tuon esiin omaa tarinaani ja kerron enemmän siitä kuka on Veli, miksi olen Velkainen jonka tahtotila on olla Velaton. Tämä päivä on omistettu omalle näkökulmalleni ja mielipiteilleni henkilökohtaisesta taloudesta ja velkaisena olemisesta.

Torstaisin mietitään Mihin Kulutamme?. Minne kaikkialle voimmekaan hukata rahaa, vaikka yritämme pitää siitä kiinni viimeisin voimin? Tuttujen ja vähemmän tunnettujen rahareikien tilkitsemistä.

Perjantaisin saamme lisää näköalaa aihepiiriin kun blogissa julkaistaan Vierailijapostaus. Ystävälliset ja huikeat kanssabloggarini ovat kirjoittaneet vapaavalintaisen artikkelin aihepiiristä! Luvassa neljä loistavaa juttua!

Lauantaisin etsitään Lisätuloja. Kerron omista lisätulon lähteistäni sekä esittelen mielenkiintoisia, ja toimivaksi osoittautuneita keinoja saalistaa lisää kassavirtaa velkojen peittoamiseen. 

Sunnuntaisin otetaan vähän rennommin ja pyritään etsimään Hyvä olo, parempi mieli. Velka on yksi suuri stressitekijä ihmisen elämässä, mutta niin voi olla myös 100km/h etenevä velattomuuteen pyrkijä itsessäänkin. Voiko taloudelliseen hyvinvointiin pyrkiä ei-taloudellisia pyrkimyksiä sisältävällä toiminnalla? Voi, ja tätä haluan teille jakaa.

Alussa kysyin, mikä tekee blogista blogin. Volyymi ainakin on yksi peruselementti. Nyt on volyymia luvassa tuutin täydeltä! Saan purkaa luonnoskansiota sekä pitää ajatushautomoa loppukevättä ajatellen.
Tässä vielä pitäisi järjestää tekstit julkaisujärjestykseen, sitä en vain ole saanut vielä aikaiseksi.

3 kommenttia:

Kiitos kommentista! Bottispämmäyksen vuoksi muutin asetuksia niin että vähän täytyy nähdä vaivaa kommentoidakseen.

Lue myös:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...