Pages

tiistai 31. joulukuuta 2013

Uuden vuoden lupaus

Kuva Dan Moyle
Kuten eilen kerroin, aion tehdä uudenvuoden lupauksen. Yleensähän näitä tehdään joulun jälkeisessä morkkiksen tilassa tai eräänlaisessa turvallisuuden harhassa kun lupaus (joka yleensä sisältää muutoksen) lunastetaan joskus myöhemmin, eikä sen lausuminen vaadi sillä hetkellä sen kummempia ponnisteluja.

En tee ehkä ihan sieltä perinteisemmästä päästä olevaa lupausta kuntokuurista, tipattomasta tammikuusta tai muusta vastaavasta.

Aion tehostaa suunnitelmallisuuttani ja ennakoimiskykyäni mitä tulee rahan käyttöön ja kulutukseen.

Yllä oleva on hienompi tapa ilmaista se että tulen keskittämään kaiken kulutukseni ja käyttämään ns. rahapäiviä ja rahattomia päiviä. Kulutusvapaita päiviä pyrin saamaan vuoden aikana kerättyä 120. Noin kolmasosa kaikista päivistä siis.

Riippuen täysin mistä näkövinkkelistä asiaa katsoo, tuo voi tuntua itsestäänselvyydeltä tai mahdottomuudelta. Olemme kaikki erilaisia rahan käyttäjiä.

Säännöt ovat selkeät: Jokainen päivä jonka aikana käytän rahaa, on kulutuspäivä. On kulutus sitten laskujen maksua, työpaikkalounastelua tai lisätöihin liittyvää rahankäyttöä. Teen taulukon jonka avulla seuraan miten paljon rahavapaita päiviä kertyy.

Todennäköisesti en kovin kauas tuosta määrästä ole jäänyt kuluneena vuonnakaan. Kuitenkin, ajatus on entistä tarkemmin suunnitella esim. ruokaostokset ja ketjuttaa asioinnit samoille päiville. Kunhan urakka pääsee alkuun, on heräteostoksien tekemisen riski entistä pienempi.

Saan lisäksi tarkempaa informaatiota omasta rahan käytöstäni kun huomaan onko tällaisen toteutus haasteellista vai sujuuko se itsestään.

Oikein mahtavaa uuden vuoden aattoa kaikille, missä ikinä sen vietättekään!! Palataan asiaan ensi vuonna!

2 kommenttia:

  1. Huomasitko muuten, että tartuin haasteeseesi? Tai ei se varmaan haasteeksi ollut tarkoitettu, mutta nappasimpa silti! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Ei muuta kuin päiviä keräämään! Itsellä vasta yksi ruksi seinässä mutta jostainhan se täytyy alkaa!

      Poista

Kiitos kommentista! Bottispämmäyksen vuoksi muutin asetuksia niin että vähän täytyy nähdä vaivaa kommentoidakseen.

Lue myös:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...