Pages

lauantai 21. joulukuuta 2013

Mitä tapahtuu Velin luotoille 2014?

Lokakuun lopussa pohdin, mitä tapahtui Velin luotoille. Tuolloin askarrutti se, miten jatkossa tulisin toimimaan eri luottokorttien kanssa. Jonkun haluaisin jättää varalle isompia ostoksia varten, myöskin työmenoihin olisi kätevä jos olisi kortti millä hoitaa kulut jotka eivät kuulu arkimenoihini.
Kommenteissa hyviä pointteja toivat esiin Niina Unelma, Kitupiikki sekä Deb T.

Nyt on tämäkin asia kuitenkin saanut päätöksensä, tai jo tässä viikko sitten kaikki oli selvää. Dinersin kohdallahan minua kiinnosti suunnattomasti tuon järjestelmän pisteiden keräys, ja pisteiden käyttäminen palkintoihin. Tiedän että järjestelmä on suunniteltu siten että tavallinen kortin käyttäjä ei mitään ilmaiseksi saa vaan on ensin maksanut palkintonsa moneen otteeseen, kuitenkin kortille jo kertynyt pistepotti oli sellainen mistä halusin pitää kiinni.

Satuin saamaan tarjouksen, oikeastaan erittäin sopivasti, toisesta maksuaikakortista / luottokortista. St1-Visa  on perinteinen maksuaikakortti jossa on luotto-ominaisuus. Ei siinä sen kummempaa enkä olisi olkaani kohauttanut tällaiselle, mutta koska ko. kortti on vuosimaksuton, päätin katsoa asiaa vähän tarkemmin.
St1:n kortilla pystyy toimimaan kuten millä tahansa Visakortilla. Koska oma tarpeeni työkuluissa on ensisijaisesti polttoaineen ostaminen, sekä satunnaisemmin lounaat ym. kulut, sopii tämä brändinkin puolesta. Ko. kortilla saa 0,5%-2% hyvitystä käytetystä summasta. Hyvitys otetaan laskutuksen yhteydessä huomioon loppusaldon pienentymisenä. Koska käyttötarve on työkulut jotka korvataan kuitteja vastaan, ja kortin lasku on vähän pienempi kuin kulut hyvityksen vuoksi, saan pennosia itselleni sen sijaan että maksaisin vuosimaksua.

Tein päätöksen ja lopetin Dinersin, heti sen jälkeen kun olin tilannut tuon uuden kortin. Pistepotti jäi, mutta sillä ei ole väliä.

Dinersilla luottorajani oli 2000€. Tämän uuden kortin kohdalla laitoin pienimmän mahdollisen rajan eli 500€, koska tuon pitäisi olla riittävä yhden kuukauden työkulujen kattamiseksi. Lisäksi, mikäli ote joskus repeää ja alan vinguttaa kortteja, saan damagea aikaan 1500€ vähemmän pelkillä korteilla.

S-Pankin Visan pidän, senkin ollessa vuosimaksuton. Ei paljon tee mieli sitä käyttää kun sen maksamiseen on nähnyt niin paljon vaivaa, ja vielä tällä hetkellähän siinä on velkaa maksettavanakin.
Diners muuten on palasina ja roskiksessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Bottispämmäyksen vuoksi muutin asetuksia niin että vähän täytyy nähdä vaivaa kommentoidakseen.

Lue myös:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...