Pages

keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Joulukuu - velka numeroina
BOOM! Luvut tiskiin. Olen ylpeä itsestäni. Velka sulaa hyvällä tahdilla pois (787,15€ sheivattu tässä kuussa!!!!). Asiat loksahtelevat paikoilleen ja olen löytänyt itselleni sopivan tavan elää niin, että jokaisen kuukauden kulut ovat selvästi pienemmät kuin tulot. Tulot voisivat solahtaa helposti arkikäyttöön koska ne tulevat monesta lähteestä ja eri aikoihin, kuitenkin henkilökohtaisen talouden kriittinen tarkastelu on saanut silmäni aukenemaan; budjetointi ja ymmärrys omasta rahankäytöstä on tärkeää.

Kuten kuvista näkee, lyheni yhdistelylaina tuon reilun 360€ mikä on aikataulun mukainen lyhennys. Huomion kohteena on kuitenkin Visa, jolle syötin rahaa oikein olan takaa. Huomaatteko kuinka vihreä väri valloittaa "visapiirakan"?!!? Jes! Loistavaa!

Tässä kuussa on ollut tavanomaista suuremmat tulot, joten reilu lyhentäminen oli mahdollista. Joulu ei ole vaikuttanut henkilökohtaisen talouteni vastasaavutettuun tasapainoon, sillä kerrankin olen siihen kunnolla valmistautunut. Jouluaiheinen postaus tulossa vielä ennen aattoa. Joulukuun haaste näyttää hyvältä, tosi hyvältä, ja ensi vuoden tavoitepostauksen numeroita täytynee vielä vähän muuttaa ennen julkaisemista. Katsotaan nyt tämä kuukausi loppuun, siellä pitäisi olla vielä plusmerkkisiä tapahtumia tilille tulossa.

Lähiaikojen postauksista vielä sen verran että olen saanut aiemmin pohtimani luottokorttiasian myös pähkittyä valmiiksi. Mietinnässähän oli se, että pidänkö Dinersin vai luovunko siitä. Jotakin korttia tarvitsen (tai en tarvitse mutta se olisi hyödyllinen) lisätöiden kulujen pitämiseksi erillään henkilökohtaisista kuluista, ja tuota S-Visaa en haluaisi työjuttuihin käyttää että en alkaisi korttia käyttää sitten muutenkin. Mutta, asiassa on nyt ratkaisu ja ihan hyvä sellainen. Tästä lisää pian.

Hitsit että olen onnellinen että pääsin alle kuuden tuhannen vielä tämän vuoden puolella!!!

5 kommenttia:

 1. Wau! Hieno tahti ollut. Jos lähtötilanteeseen vertaa niin sun tilanne on tosi paljon parempi. Ja eihän siitä ole kuin reilu puoli vuotta näköjään. Toivottavasti en spoilaa mutta voisin kuvitella sun vuoden 2014 tavoitteen olevan velattomuus.

  VastaaPoista
 2. Ihan mieletöntä! Sulla on kyllä ihan superloistava FLOW päällä. Onnea oikein paljon, kyllä kelpaa katella noita lukuja. Hyvä Veli!

  VastaaPoista
 3. Kiitokset teille!
  Kitupiikki: Ei ole tavoitteena velattomuus, ainoastaan "ykköstuotantokauden" vaihtuminen seuraavaan ;)

  VastaaPoista
 4. Mahtava saavutus! Hienosti lähti velkaa pois ja tämä on aika hyvä päätös tälle velkavuodelle. :)

  VastaaPoista
 5. Ihanaa Veliseni! Olen niin iloinen puolestasi! :) Nämä lauseet toivat suuremman ilon ja ylpeyden kuin tuo rahallinen saavutus:

  "Asiat loksahtelevat paikoilleen ja olen löytänyt itselleni sopivan tavan elää niin, että jokaisen kuukauden kulut ovat selvästi pienemmät kuin tulot. Tulot voisivat solahtaa helposti arkikäyttöön koska ne tulevat monesta lähteestä ja eri aikoihin, kuitenkin henkilökohtaisen talouden kriittinen tarkastelu on saanut silmäni aukenemaan; budjetointi ja ymmärrys omasta rahankäytöstä on tärkeää."

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Bottispämmäyksen vuoksi muutin asetuksia niin että vähän täytyy nähdä vaivaa kommentoidakseen.

Lue myös:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...