Pages

maanantai 30. joulukuuta 2013

Uuden vuoden juhlinta

Kuva Comrade Foot
Uuden vuoden juhlinta menee itsellä todennäköisesti erittäin vaatimattomissa tunnelmissa.

Utelin lapselta, mitä tämä haluaisi tehdä. Parin vuoden ajan on ollut vakaasti sitä mieltä että ilotulitusta ei halua enää koskaan kokea, sen verran karmaisevan paniikin natiaisena sai kaupungin ilotulituksessa. Ilotulituskielto kuulemma pätee yhä.
Ei sillä, omia raketteja en todellakaan olisi ostanut, eli niihin ei rahaa laiteta.

Tähtisadetikkuja sentään ostaisin, niitä on kiva taitella ja heittää puun oksille roikkumaan. Tämäkin on lapsen mielestä huono ajatus, hän kun pelkää tulta ja emmehän halua uuden vuoden aattoyötä viettää pelossa että kodin viereinen puu syttyy palamaan ja sytyttää kaiken muunkin tuleen.

Kysyin, haluaisiko lapsukainen syödä aattona nakkeja ja perunasalaattia. Ei. Nakkeja ja kermaperunoita? Ei. Ei sitten.

Uuden vuoden juhlinnan hinnaksi taitaa tulla noin 4€, jolla saa sipsipussin ja limsapullon. Varsin kohtuullista.

Joulun ohella vuoden vaihtuminen merkitsee joitain perinteitä mitä tulee televisio-ohjelmiin. Yleltä tulee ykköseltä Illallinen yhdelle klo 14.40, jota katsotaan joka vuosi vähintään toisella silmällä. Senaatintorilla vietetään vuoden vaihtumisen juhlia, joita pääsee katsomaan samalta kanavalta klo 23. Mäkihyppy taitaa kuulua myös tähän aikaan vuosittain, itse en kylläkään urheilua seuraa mutta mennee monelle perinteestä katsoa maailmancupia.
Sirkusohjelmat ovat yleensä kuuluneet välipäivien ja vuodenvaihteen ohjelmistoon, nyt ei taida aattona tuollaista ohjelmaa tullakaan.. Olisi ollut kiva katsoa joku Cirque de Soleilin esityksistä.

Mennään tämäkin juhla yhtä lailla onnistuneesti pikkubudjetilla kuin joulu. Kuitenkin vielä huomenna, uuden vuoden aattona julkaisen oman uuden vuoden lupaukseni. Tammikuussa vähennän postaustahtia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Bottispämmäyksen vuoksi muutin asetuksia niin että vähän täytyy nähdä vaivaa kommentoidakseen.

Lue myös:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...