Pages

maanantai 23. joulukuuta 2013

Mitä maksaa velkaisen joulu?

Marraskuussa haastoin itseni tekemään joululahjoista listan. Ajatuksena se, että kaupoissa miettimisen ja heräteostosten sijaan miettisin etukäteen, valikoimia näkemättä, mitä kenellekin hankkisin.

Katastrofi vältettiin kaikin puolin ja ostostelu meni mallikkaasti. Omalle lapselle tuli ostettua useampia lahjoja, kolmelle lähipiirin lapselle yhdet lahjat. Lisäksi tulee kahdelle teini-ikäiselle lähisukulaiselle suklaata ja rahalahjat, kuten olivat toivoneet (ja mitä itsekin teininä toivoin). Aikuiset saavat tyytyä joulun toivotuksiin ja suklaaseen.
Omani viettää joulun toisen vanhempansa luona koska itse olen töissä, ja minun puolen isovanhemmat ovat tuoneet lahjansa luokseni odottamaan "jälkitoimitusta". Lahjakasasta tulisi hillitön ellen A) itse rajoittaisi hankintoja ja B) rajoittaisi isovanhempien hankintoja.

Neljän lapsen ja kahden teinin lahjat tulivat maksamaan yhteensä 130€. Tähän tulee lisäksi rahakuoret teineille, yhteensä 40€. Eli Grande Totale 170€. Ei paha, oikeastaan tosi hyvä. Mitään ei maksettu luotolla, maksuajalla, laskulla, vaan kylmän viileästi debit-kortilla.

Yksi suuri menoerä eli jouluruoat puuttuvat laskuista; niitä ei ole. Itselleni en laita mitään normaalista poikkeavaa koska olen töissä.

Joulukoristeisiin meni marraskuussa se n. 30€, eli siitäkään ei suurta lisää kokonaiskustannuksiin tule.

Menisi aina näin.

1 kommentti:

  1. Hieno juttu, että olet onnistunut pysymään budjetissa ja erityisesti maksamaan kaikki joululahjat debit-kortilla. Otan tämän itsellenikin tavoitteeksi ensi vuodelle. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! Bottispämmäyksen vuoksi muutin asetuksia niin että vähän täytyy nähdä vaivaa kommentoidakseen.

Lue myös:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...